Produse de comparat

Fotografiile au caracter informativ si pot exista mici diferente de nuante intre acestea si produsele pe care le reprezinta.

Pompa de caldura aer-apa Ferroli Omnia M3.2, monobloc, 16 KW, trifazica

Disponibil
Mai multe informatii
Cod omniam3.2.16kw
Brand Ferroli
Garantie 2 ani
Specificatii Pretul include TVA 19%
29.600,00lei
INCLUSIV TVA
- +
sau suna-ne la 0728 969 776
 • Caracteristici generale

Pompele de căldură aer-apă din această serie îndeplinesc cerinţele sistemului termic pentru iarnă şi vară din instalaţiile rezidenţiale şi comerciale de putere mică şi medie. Toate unităţile sunt potrivite pentru instalare la exterior şi, deoarece pot produce apă până la 65 °C, pot fi utilizate în instalații radiante, cu ventiloconvectoare sau cu radiatoare şi pentru producţia indirectă de apă caldă menajeră (ACM) prin intermediul unui boiler extern. Unităţile utilizează un compresor cu inverter de c.c. care modulează puterea furnizată şi sunt echipate cu un kit hidronic ce conţine toate componentele hidraulice pentru instalare rapidă şi sigură. Unităţile prezintă eficienţă energetică ridicată şi un nivel redus de zgomot, putând fi folosite ca generator unic pentru instalație sau integrate cu alte surse de energie precum rezistențe electrice suplimentare sau cazane. Toate unităţile sunt furnizate standard cu o sondă de temperatură a rezervorului de stocare a apei calde menajere (ce va fi montată de instalator) şi cu o sondă de temperatură a aerului exterior (deja instalată pe unitate), pentru a asigura reglarea încălzirii şi răcirii în funcţie de climă. Pentru aplicaţii specifice, unităţile pot fi instalate în configuraţii multiple „în cascadă” cu o unitate „PRINCIPALĂ” (gestionată direct de controler) şi până la 5 unităţi „SECUNDARE”, care pot fi de capacități diferite. Apa caldă menajeră este pregătită de unitatea principală, iar în cazul unei defecţiuni a uneia dintre unităţile secundare, restul pot continua să funcţioneze în mod normal. Toate unităţile sunt construite cu atenţie şi testate individual în fabrică. Instalarea necesită numai conexiuni electrice şi hidraulice.

 • Date tehnice
Tip Putere incalzire KW Alimentare VOLT Rezistenta integrata Putere racire KW
HI9 16T 15.90 380 9 KW 14.90

Toate motoarele electrice sunt de tip inverter (nu produc socuri in retea)

*Parametrii de mai sus sunt valabili in urmatoarele conditii:

- pt incalzire: temperatura exterioara 7 grade Celsius, temperatura agent termic 35/30 grade Celsius

- pt racire: temperatura exterioara 35 grade Celsius, temperatura incapere 24 grade celsius, temperatura agent termic 23/18 grade Celsius

 • Sistemul de comanda

Interfaţa cu utilizatorul constă dintr-un controler cu fir la distanţă (5 cabluri, lungime max. 50 m de la unitate) care gestionează:

- SISTEMUL DE ÎNCĂLZIRE ŞI RĂCIRE în care pompa de căldură este singura sursă. Dacă unitatea funcţionează în modul încălzire sau răcire, aceasta funcţionează modulând frecvenţa compresorului pentru a menţine temperatura apei produse la valoarea de referinţă stabilită. Prin intermediul unei valori de parametrizare, se poate utiliza controlerul de la distanţă (de exemplu, pentru circuitele de încălzire cu o singură zonă) ca termostat pentru cameră.

- PRODUCŢIA DE APĂ CALDĂ MENAJERĂ (ACM) Unitatea porneşte în modul de încălzire pentru a menţine temperatura unui rezervor de stocare a ACM la valoarea de referinţă stabilită. Este necesară montarea în instalație a unei vane de derivație cu 3 căi (nefurnizată) care, împreună cu sonda de temperatură T5 introdusă într-o teacă a boilerului, deviază agentul termic produs către acumulator (sonda T5 este furnizată cu cablu cu lungimea de 10m).

- SURSE DE ENERGIE SUPLIMENTARE (cazan sau rezistența electrică) În funcţie de valorile setate ale parametrizării, aceste surse pot fi pornite complementar cu pompa de căldură sau în locul acesteia în funcție de parametrii setați şi, de asemenea, dacă pompa de căldură nu funcţionează.

- FUNCŢIA DE CASCADĂ a mai multor unităţi. Unitatea principală poate controla în modul cascadă până la 6 unităţi diferite (1 principală, 5 secundare care sunt, de asemenea, de capacități diferite) cu un singur controler conectat la unitatea principală. Se poate aloca funcţia de producţie de ACM către unitatea principală, iar în cazul defectării uneia dintre cele 5 unităţi secundare, restul pot continua să funcţioneze în mod normal.

- GESTIONAREA A PÂNĂ LA 2 CIRCUITE DE ÎNCĂLZIRE (1 DIRECT ŞI 1 MIXT) Unitatea poate gestiona pompele de circulaţie (nefurnizate) ale celor 2 circuite de încălzire şi, numai pentru circuitul mixt, vana de amestec (nefurnizată) și sonda de temperatură a apei pe tur pentru zona 2 ( disponibilă ca accesoriu).

- INTRARE SISTEM FOTOVOLTAIC ŞI REŢEA INTELIGENTĂ Unitatea este echipată cu 2 intrări digitale pentru conectare cu semnalul care vine de la sistemul fotovoltaic şi de la reţeaua electrică. Logica gestionării este următoarea:
- dacă intrarea digitală pentru sistemul fotovoltaic este închisă, unitatea porneşte modul ACM cu valoarea de referinţă ACM = 70°C şi va porni elementul de încălzire electric (dacă este disponibil) al rezervorului de stocare pentru ACM. Unitatea funcţionează în modul de răcire/încălzire cu logica normală.
- în cazul în care intrarea digitală pentru sistemul fotovoltaic este deschisă şi intrarea pentru reţeaua inteligentă este închisă, unitatea funcţionează normal
- dacă intrarea digitală pentru sistemul fotovoltaic este deschisă şi intrarea pentru reţeaua inteligentă este deschisă, unitatea dezactivează modul ACM şi poate funcţiona în modul de răcire/încălzire pentru o perioadă limitată (setată de un parametru), apoi se va opri din funcţionare

-  CONTROLUL DE LA DISTANŢĂ AL UNITĂŢII PRIN APLICAŢIE. (disponibil pentru sistemele iOS şi Android).

-  ELEMENT ELECTRIC DE ÎNCĂLZIRE PENTRU REZERVORUL DE STOCARE PENTRU ACM În modul ACM se poate gestiona o rezistență electrică introdusă în boiler în vederea funcționării acesteia ca sursă suplimentară de energie, ca sursă totală de energie în caz de defectare a pompei de căldură sau pentru asigurarea funcției anti-legionella.

- ACM RAPIDĂ Această funcţie poate fi pornită manual pentru a da prioritate ACM aducând boilerul la valoarea de referință, în cel mai scurt timp posibil, prin utilizarea tuturor surselor de energie disponibile (pompă de căldură, rezistenţe electrice de rezervă, cazan)

- Funcţia ANTI-LEGIONELLA Se pot seta cicluri săptămânale anti-legionella. Pentru a efectua corect aceste cicluri, pompa de căldură trebuie să funcționeze într-un sistem cu încălzitor electric de rezervă sau centrală termică.

- MOD SILENŢIOS Când este pornit, conform unui program setat, se reduce frecvenţa maximă a compresorului şi turaţia ventilatorului, pentru a reduce zgomotul şi consumul electric al unităţii. -PORNIT/OPRITcuuncontactextern.Unitateapoatefipornităşioprităcuuncontactextern (deexemplu,printr-untermostat de cameră/comutator de la distanță). În această situație, unitatea va funcționa în modul setat de controller). În această situaţie, unitatea va funcţiona în modul setat de tastatura de comandă.

- ÎNCĂLZIRE/RĂCIRE cu 2 contacte externe. Unitatea poate fi pornită şi oprită în modul răcire sau încălzire prin 2 contacte externe (de exemplu, printr-un termostat de cameră/un comutator de la distanţă care gestionează solicitarea de încălzire/răcire).

- ECONOMIC Posibilitate de definire a intervalelor orare pentru încălzire şi răcire şi a valorilor de referinţă aferente pentru modul ECONOMIC.

- PROGRAMARE SĂPTĂMÂNALĂ se poate seta un program diferit pentru fiecare zi a săptămânii, definind modul de funcţionare pentru fiecare interval de timp (RĂCIRE/ÎNCĂLZIRE/ACM) şi valoarea de referinţă operaţională.

- PROTECŢIE ANTI-ÎNGHEŢ Funcționare garantată la o temperatură a aerului până la -20 °C mulțumită plăcii electronice a pompei de căldură, care permite încălzirea apei cu ajutorul rezistenței electrice anti-îngheț (furnizată standard), a pompei de căldură și a boosterului electric (dacă este instalat).

 • Circuit de racire

Aflat în întregime în interiorul unității pentru a facilita operațiile de întreținere, acesta este echipat cu compresor cu inverter c.c de tip dublu rotativ, pentru a garanta o echilibrare dinamică mai mare și pentru a reduce vibrațiile. Acesta este prevăzut cu suporturi de cauciuc anti-vibraţii şi este acoperit cu un strat dublu de material izolant fonic pentru a reduce zgomotul. De asemenea, compresorul este echipat cu element de încălzire cu ulei în carcasă. Circuitul este echipat cu schimbător de căldură în plăci brazate din oțel inoxidabil şi cu element de încălzire anti-îngheţ, VENTILATOARE AXIALE CU MOTOR C.C. FĂRĂ PERII dotate cu grilaje de siguranţă pentru prevenirea accidentelor, serpentină cu aripioare fabricată din tuburi de cupru şi aripioare din aluminiu. Toate unităţile sunt echipate cu control al ventilatorului cu turație variabilă, care permite funcţionarea la temperaturi exterioare scăzute în modul răcire şi la temperaturi exterioare ridicate în modul încălzire.

 • Circuit hidraulic

Aflat în unitate pentru a facilita operațiile de întreținere, este echipat standard cu POMPĂ DE CIRCULAȚIE cu motor cu turație variabilă, fluxostat de apă, ventil de aerisire automat, manometru de apă, vas de expansiune și supapă de siguranță. Unitatea este furnizată și cu un filtru y, ce trebuie montat de către instalator.
Schimbătorul de căldură în plăci şi toate ţevile circuitului hidraulic sunt izolate termic pentru a evita formarea condensului şi a reduce pierderile de căldură.

Livrarea este gratuita:
- la comenzile de peste 1000 lei
- in cazul in care achitati comanda intr-un magazin INSTALPLUS si livrarea se va face in Oradea, Salonta, Arad sau Timisoara, iar marfa achizionata este voluminoasa (nu poate fi transportata cu masina proprie)
La comenzi sub 1000 lei, livrarea costa 35 lei.
Termenul de livrare variaza din momentul primirii comenzii, in functie de produs.
In cazul in care intr-o comanda aveti produse cu termene de livrare diferite termenul de livrare va fi cel al produsului cu cel mai lung termen de livrare.
Nu se fac livrari sambata si duminica.
Produsele disponibile in categoria "Cazi de baie simple" se livreaza exclusiv in: Oradea, Salonta, Arad si in Timisoara.
 • Coletele livrate prin curier vor beneficia de optiunea: "Deschidere colet la livrare" pentru a verifica daca produsele nu s-au deteriorat pe timpul transportului. Prin semnarea documentelor de receptie la curier, va dati acordul ca produsele intrunesc conditiile de calitate si cantitate conform comenzii dvs., iar acestea sunt intacte la momentul predarii de catre transportator.
 • Pentru mai multe detalii va rugam sa verificati sectiunea: “Livrare” din subsolul paginii.
  Termenul de returnare: 14 zile calendaristice de la data intrarii in posesia dvs. a produselor
  Termenul de rambursare a contravalorii produselor returnate: 14 zile calendaristice de la primirea de catre noi a produselor returnate. Rambursarea banilor se face prin virament bancar, doar dupa ce verificam starea produselor returnate.
  In cazul in care doriti sa faceti un retur, trebuie sa ne informati prin email: contact@instalplus.net sau telefonic: 0728 969 776, iar noi va vom trimite formularul de retur.
  Costurile transportului returnarii vor fi suportate integral de dvs.
  Important: va rugam sa nu ne trimiteti produsele returnate folosind plata ramburs, intrucat nu le vom accepta.
  Pentru mai multe detalii va rugam sa verificati sectiunea: "Retur" din subsolul paginii.
  Vizualizate recent